Posts

All smiles as Fortress Fencing is installed!

Britplas have completed the refurbishment of the courtyard fencing on Holt Ward at Newtown Hospital in Worcester – a mental health assessment ward for patients in acute crisis. The project was commissioned by Worcestershire Health and Care NHS Trust, who needed a more secure perimeter solution than the previous installation, reducing the chance of absconsion whilst helping to create a relaxed and calming environment.

Our Fortress Fencing was installed over two phases to minimize disruption for the day-to-day operation of the ward and the lives of service users living there. The 2.4m fence, printed with a woodland scene, was designed in collaboration with the client to provide a therapeutic space which would also contain people with wide-ranging mental health issues.

People are admitted to Holt Ward for a 14-day assessment period to understand their care -requirements. As service users’ needs are wide-ranging, the facility must conform to the standards expected of high secure facilities.

Bev Hardiman, the Ward Manager commented “We wanted a fence which would meet our security requirements but would also add an ambience to the environment where it could be used as a therapeutic calming space. The Britplas team were fabulous from start to finish, they took our ideas and created something fit for purpose! The team worked for a cause and not for applause!”